AJUDA VÍCTIMES TERRATRÈMOL DE TURQUIA I SÍRIA

Apotecaris Solidaris participa en l’acció humanitària en favor de les persones afectades pel terratrèmol a Turquia i Síria

  • La solidaritat de les Illes Balears és imprescindible per a posar en marxa l’ajuda humanitària immediata necessària a Turquia i Síria.

 Pots col·laborar amb el teu donatiu en el número de compte ES86 2100 8634 2702 0000 8067 o per BIZUM en l’apartat donacions amb el codi 05210.

 Apotecaris Solidaris en col·laboració amb Farmacèutics Mundi, una vegada confirmada la sol·licitud internacional d’ajuda humanitària per part del govern turc, i en plena coordinació amb les autoritats europees i internacionals, ha activat el seu protocol d’actuació en emergències a través de dues vies: el subministrament de medicaments, material sanitari i kits de traumatologia, i l’acció humanitària i d’emergència dins de Turquia i Síria.

 ACCIÓ HUMANITÀRIA A SÍRIA I TURQUIA

  • A Síria treballarem en la zona nord de la frontera, a la ciutat de Jindris i els camps de refugiats d’Atma i Edleb.
  • A Turquia, assistirem a la població més afectada des de la ciutat d’Hatay, Al Rihaneya i Kork khan.

Línies de treball:

  • Adquisició i lliurament de kits nutricionals, articles com mantes i matalassos, llets infantils, medicaments i materials sanitaris.
  • Previstes 3 unitats mèdiques mòbils, 1 unitat radiològica, laboratori mòbil i ambulància per a trasllats a hospitals de referència.

Nacions Unides i les seves sòcies estan supervisant la situació sobre el terreny enmig de les limitacions en el flux d’informació a causa de les interrupcions cròniques de les telecomunicacions i a l’escassetat d’electricitat. En aquest moment és difícil avaluar els danys en les infraestructures i s’ha informat que les carreteres estan bloquejades tant a Turquia com en el nord-oest de Síria.

INTERVENCIÓ DES DE LOGÍSTICA HUMANITÀRIA

Des de Logística Humanitària de Farmacèutics Mundi estan preparant subministraments de medicaments i Kits de traumatologia, que tenen per objecte proporcionar material sanitari per a les necessitats de pacients que requereixen atenció primària en situacions d’emergència.

«Un kit de trauma conté guants de cirurgia, grapadores, sutures cisalla per a guixos, tisores, embenatges, cabestrells, fèrules d’alumini, embenes de guix i benes elàstiques, entre altres productes»

L’emergència sanitària que està sofrint Turquia i Síria a causa del terratrèmol de magnitud 7,8 en l’escala de Richter, va ocórrer durant la matinada del dilluns 6 de febrer. Va sacsejar el sud-est de Turquia, el nord de Síria i va poder sentir-se en diversos països més.

Avui dia, segons fonts de Nacions Unides, s’estima que més de 7.000 persones han mort entre tots dos països i hi ha més de 30.000 ferides que estan arribant als centres hospitalaris que es troben col·lapsats. Es considera la pitjor crisi humanitària després del terratrèmol de 1939 que va deixar 30.000 morts.

Col·labora amb Apotecaris Solidaris en l’emergència a Turquia i Síria

Les persones que vulguin ajudar a la població afectada pel terratrèmol a Turquia i Síria poden fer-lo a través d’Apotecaris Solidaris amb les seves donacions a través de tres vies:

  • Per transferència bancària en el número de compte ES86 2100 8634 2702 0000 8067
  • En BIZUM amb el codi 05210 en l’apartat donacions o aportar a causa solidària.

Donacions adequades de medicaments

Des d’Apotecaris Solidaris recomanem a la ciutadania no fer recollides de medicaments. Les donacions han de respectar sempre les necessitats del país receptor. No podem enviar el que volem, sinó el que es necessita. En situacions d’emergència, crisi o de pandèmia, com l’actual per COVID-19 o aquesta de guerra a Ucraïna, es genera una resposta solidària per part de la ciutadania que cal saber canalitzar de la forma adequada per a una bona i correcta gestió dels recursos.

Cap comentari

En aquest moment el formulari de comentaris està tancat.

FES-TE SOCI

Nom i llinatges
Adreça
Població
C.P
Data de Naixament
DNI
Telèfon
E-mail

QUOTA SOCI

Import quota total (anual)
Forma de pagament

DOMICILIACIÓ

Nom i llinatges del titular
Banc o caixa
Número de compta bancaria (IBAN)